вівторок, 16 лютого 2016 р.


ДОСЛІДИ З ЯЙЦЯМИ

          Кухня чудове місце для проведення найрізноманітніших дослідів, які можна проводити прямо по ходу приготування їжі. Один з найперших дослідів, це визначення стану яйця. Ось перед нами лежить яйце як вгадати, варене воно чи сире?
           Варене яйце обертається, а сире - ні, чому так відбувається. У вареному яйці центр ваги постійний, тому воно обертається навколо самого себе.
А сире яйце не змусиш обертатися тому, що енергія обертання, яку ми хочемо йому надати, в основному розчиняється в рідких яєчних нутрощах. По суті, ми намагаємося обертати шкаралупу, а саме вміст залишається на місці.
Провели досвід з обертанням? Не поспішайте їсти яйця, вони ще знадобляться.
ДОСЛІД З ВОДОЮ
          Помістіть сире і варене яйця в дві різні склянки. Варене яйце, на відміну від сирого не тоне, а плаває на поверхні води. А ви знаєте, чому так відбувається?
Яйце в процесі варіння втрачає рідину і стає легше, тому й утримується на поверхні води. А тепер сире яйце перетворимо на підводний човен.
Підводний човен з яйця.

ДОСЛІД З ОЦТОМ "ПРОЗОРЕ ЯЙЦЕ"


ЯК ЯЙЦЕ ЗАСУНУТИ В ПЛЯШКУ І НАВПАКИ ДОСТАТИ


СРІБНЕ ЯЙЦЕ


Немає коментарів :

Дописати коментар